Over Holistisch Coachen

Holistisch coachen is de manier waarop er word gecoacht bij Roza Coaching in Rotterdam onder leiding van Simone Roza.
‘Holistisch’ betekent dat er gekeken wordt naar de mens als geheel en naar alle relevante factoren die van invloed zijn op het menselijk gedrag. Dus naar de mentale, psychische, lichamelijke, sociale en emotionele kant van de mens.
Het woord holisme komt van het Griekse woord ‘holon’ wat ‘het geheel’ betekent.
Bij bijvoorbeeld veel negatieve gedachten, schiet de ademhaling omhoog en kunnen er verschillende lichamelijk klachten ontstaan als gezonde spanning omslaat in ongezonde spanning. Denk hierbij aan nekklachten, hoofdpijn, eetverslaving, slapeloosheid enz. Ik kijk als holistisch coach naar de gedachten die voorbijkomen en zullen we op mentaal vlak opzoek gaan naar oplossingen om deze problemen te verbeteren en ik zal in deze situatie lichaamsgericht te werk gaan. Denk hierbij aan ademhalingsoefeningen, ontspannende stoelmassage of bars sessie. Ook bied ik ontspanningslessen aan die je kunt volgen in een groep. Elke week staat een nieuw thema centraal.

De Life Coaching sessies zijn op verschillende locaties in Rotterdam. Samen kijken we welke locatie het best voor jou uitkomt. De life coaching sessies zijn vertrouwelijk.
We starten met een intakegesprek waarin ik je mijn werkwijze uitleg, je hulpvraag bespreken en we kijken samen naar het aantal sessies die we nodig denken te hebben. Dit intakegesprek is gratis en vind plaats op een afgesproken locatie of telefonisch. De coaching sessies zullen plaatsvinden in een coaching ruimte of buiten. Wandel coaching behoort ook tot de mogelijkheden om de natuur te gebruiken als extra ondersteuning en om helderheid in het hoofd te creëren.
Ik hoop je te mogen ontmoeten om samen de beste versie van jezelf te bereiken. Mocht je nog vragen hebben kan je me altijd bellen, appen of mailen.

Wat is een holistisch life coach?

Ik coach mensen die klaar zijn voor een verandering in hun leven en daar wat hulp bij kunnen gebruiken. Ik kijk hierbij naar 3 kernvragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Het accent ligt hier op het innerlijk welbevinden en geluk.

Wil je meer balans in je leven? Zelf groeien en jezelf ontwikkelen? Dan kunnen deze coaching sessies je daarbij helpen. Ik geef je dat extra steuntje in de rug. Dat zetje dat ervoor zorgt dat je het gewenste effect wel bereikt. Die oplossing zit soms in kleine dingen die je zelf nog niet ziet en soms in een dieper bewustzijn van je eigen wensen, drijfveren, angsten en belemmeringen.

Holistisch betekent hier dat ik als coach kijk naar de mens als geheel en naar alle relevante factoren die van invloed zijn op het menselijk gedrag. Dus naar de mentale, psychische, lichamelijke, sociale en emotionele kanten van de mens.

Om dit te ondersteunen komen in de coaching sessies ook een aantal lichaamsgerichte technieken zoals ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, visualisaties en mindfulness oefeningen aan bod.

 

Over Simone Roza ( Holistisch life coach )

Ik ben Simone Roza en afgestudeerd aan de dansacademie. Na de dansacademie ben ik zelf als danser, dansdocent en choreograaf aan het werk gegaan. Wat ik heel bijzonder vind is dat, voornamelijk bij kinderen in de dansles soms alles vergeten wordt. Ze gaan zo op in de muziek en in beweging dat het op dat moment het enige is wat telt. Ze denken niet aan vandaag of morgen maar zijn in het moment en genieten daarvan. Omdat ik dat bij meer mensen op een andere manier wil bereiken ben ik een opleiding gaan volgen aan de Academie voor holistisch coachen. Tegenwoordig hebben veel mensen een druk bestaan en komen tijd tekort. De spanning die daarbij komt kijken is vaak niet in balans met de ontspanning die ook erg van belang is. Ik heb geleerd mensen te begeleiden naar een gezonde en gelukkigere levensstijl door ook hier meer te genieten van het moment in plaats van zorgen te maken over wat is geweest of komen gaat. Vaak zijn het de irrationele gedachten die om de hoek komen kijken. Ik ga met cliënten kijken naar het gedragspatroon waarin aandacht is voor voldoende ontspanning, goede voeding en beweging. Waardoor klachten verminderen en voorkomen kunnen worden. Je kan hierbij denken aan rug-nek klachten door een verkeerde ademhaling (bij stress), je futloos voelen, niet lekker in je vel zitten enz.

Waar ik je mee kan helpen