Over Simone Roza 

Mijn naam is Simone Roza, ik ben 35 jaar, woon in Rotterdam en heb in 2015 Roza Coaching opgericht (een holistische coaching praktijk voor persoonlijke ontwikkeling en groei).

Keuzes maken

Op jonge leeftijd ben ik als turnster gestart en toen ik een jaar of 10 was heb ik jaren topsport-ritmisch sport gymnastiek gedaan. En dan s’avonds na een dag trainen kwam ik thuis, ging de muziek aan en dansten ik door mijn kamer (wat nu nog steeds het geval is :)), want dansen was hetgeen waar ik nog energie voor over had. Ik vond Ritmisch gymnastiek leuk om te doen maar de druk die ik later ervaarde was groter dan het plezier dat ik eruit haalde. Het ging mij energie kosten. Ik kwam er achter dat het niet mijn lichaam was waardoor ik minder energie over had, maar mijn gedachten. Ik wilde op een bepaald moment iets anders. Ik wilde meer dansen. Niet alleen maar in mijn kamertje, maar op een toneel, met kostuums en belichting. Dat was mijn droom. En als ik deze droom visualiseerde voelde ik de energie weer in mijn lichaam. Ik besloot te stoppen met topsport en auditie te doen voor de dansacademie, wat een moeilijke enge keuze was! Stoppen met iets wat je al jaren doet en het roer omgooien is eng en uit je comfort zone. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt en de kans heb gekregen om naar de dansacademie te gaan

Zoektocht

Na de dansacademie heb ik als dansers leuk werk mogen doen. Ik heb o.a in operettes gedanst maar mijn zoektocht was nog niet voorbij. Ik miste de vrijheid van mijn ‘eigen ding’ mogen doen op een bepaald moment. Ik heb toen besloten om les te gaan geven. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Mijn missie in mijn danslessen is het dansplezier overbrengen. Dit staat bij mij voorop. De kinderen die de danspasjes perfect uitvoeren is leuk! Het plezier wat van de hoofdjes af straalt en de manier waarop ze zichzelf door middel van dans kunnen uiten is voor mij het aller belangrijkst. Daar gaat mijn vuur van branden en daar krijg ik een hoop energie van.

Sinds 2013 ben ik verder op zoek gegaan naar mijn mooiste leven en het leven waar mijn vuur van gaat branden en om die vrijheid te bereiken, naast de danslessen. Voor mezelf en uiteindelijk andere daarin te begeleiden. Mensen zien groeien en bloeien maakt mij heel gelukkig! Ik ben op de academie voor holistisch coachen terecht gekomen. Ik heb daar geleerd om mensen te coachen naar een gezonde en gelukkige levensstijl, om uiteindelijk de beste energieke versie van jezelf te worden. Daarna ben ik verder gaan studeren aan de Inge Rock academie in België om meer over de werking van ons mind te weten te komen. Vaak zijn het de angsten en belemmerende overtuigingen die mensen tegen houden te doen wat ze het allerliefst zouden willen doen. Ik ben ervan overtuigd dat hetgeen dat we het allerliefst doen ons helpen groeien en succesvol te zijn op verschillende vlakken. Hierdoor zullen we af en toe door de muur van angst moeten, keuzes moeten maken, afscheid moeten nemen, sprongen moeten wagen, vertrouwen op het onbekende. En dat is heel eng.. maar buiten onze comfort zone kunnen we groeien en bloeien, het geluk vinden, energie laten stromen.. Ik kijk ernaar uit jou te begeleiden in dit traject.

Over Holistisch Coachen

De manier waarop ik coach is met een holistische visie. Het woord ‘holistisch’ komt van het Griekse woord ‘holos’ en dat betekent ‘geheel’. De kern van het holisme is dus eenvoudig: het gaat erom dat je jezelf ziet als een eenheid. Lichaam, geest en ziel maken samen wie jij bent. Alle dingen die je doet, denkt en bent hebben dus invloed op elkaar. Jouw hulpvraag pakken we op verschillende vlakken aan tijdens het 1 op 1 coachingstraject. We kijken zowel op mentaal, emotioneel, energetisch en lichamelijk vlak naar jouw vraag. Ik integreer daarom o.a bars, ademhalingsoefeningen, meditatieoefeningen, stoelmassage, visualisaties en affirmaties in de sessies.

Over de sessies

Voorafgaand aan de eerste sessie vind een intake gesprek plaats. Dit intake gesprek duurt ongeveer 30 min tot 45 min. Dit intake gesprek is gratis. tijdens het intake gesprek bespreken we jouw hulpvraag, kijken we of er een klik is (Belangrijk voor het slagen van een coaching traject is dat zowel jij als ik een goed gevoel erbij hebben) zal ik je iets over mezelf en mijn werkwijze vertellen. De 1 op 1 coaching sessies vinden plaats in Rotterdam op verschillende locaties. Samen met jou kijk ik welke locatie het best voor je uitkomt. Een coaching sessie duurt 1 uur. Een coaching sessie in combinatie met bars of stoelmassage duurt 1,5 uur.

Vaak zijn het onze gedachten, die zorgen voor een bepaald gevoel en zo ons gedrag bepalen. Vaak zijn het geen goede resultaten omdat die gedachten negatief zijn. Belemmerende overtuigingen, die we als waarheid zijn gaan zien ons tegenhouden te doen wat we het allerliefst doen. Om nieuwe resultaten te behalen zullen we iets moeten veranderen en verandering heeft tijd nodig. Wij mensen doen veel dingen op de automatische piloot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het besturen van een auto. Het eerste ritje in de auto kosten veel energie, je was gespannen, aandachtig aan het rijden, en heel erg bewust van de volgende handeling die je moest gaan doen terwijl je 10 jaar later je lippenstift even bijwerkt, nog een boterham eet en nog even heel hard mee zingt met de radio:). Je kan van alles doen en je hoeft niet meer na te denken over de handelingen die je moet doen om de auto van A naar B te krijgen.

Zo werkt het ook met gedrag. Om nieuw resultaat te behalen zullen we de vaste gewoontes moeten doorbreken en dat heeft tijd nodig en oefening. Het is als het trainen van een spier. Na 1 dag in de sportschool heb je niet de dag erna spierballen 🙂 We zullen onze mentale spieren moeten gaan trainen. Ik geef je na de sessie oefeningen mee naar huis die je dagelijks mag gaan doen. Denk hierbij aan meditatie oefeningen, affirmaties, ademhalingsoefeningen etc.

Vaak geef ik de sessies in combinatie met access bars. Even niet hard werken, maar gewoon liggen en lekker ontspannen en ontvangen. Zonder hard te werken even je hoofd leegmaken, zodat er ruimte ontstaat en er vanaf een afstand naar de gedachten die spelen gekeken kan worden. Ik vergelijk het hoofd altijd met de harde schijf van een pc. Als er teveel ongebruikte programma’s op staan loopt deze vast. De programma’s, in dit geval de belemmerende gedachten, die ons niet helpen worden gedeletet, zodat we met een leeg, vrij hoofd de sessie kunnen starten. Deze combinatie zorgt voor nog meer resultaat.

Meer weten over access bars?

Waar ik je mee kan helpen