De manier waarop ik coach is met een holistische visie. Het woord ‘holistisch’ komt van het Griekse woord ‘holos’ en dat betekent ‘geheel’. De kern van het holisme is dus eenvoudig: het gaat erom dat je jezelf ziet als een eenheid. Lichaam, geest en ziel maken samen wie jij bent. Alle dingen die je doet, denkt en bent hebben dus invloed op elkaar. Jouw hulpvraag pakken we op verschillende vlakken aan tijdens het 1 op 1 coachingstraject. We kijken zowel op mentaal, emotioneel, energetisch en lichamelijk vlak naar jouw vraag. Ik integreer daarom o.a bars, ademhalingsoefeningen, meditatieoefeningen, stoelmassage, visualisaties en affirmaties in de sessies.

Over de sessies

Voorafgaand aan de eerste sessie vind een intake gesprek plaats. Dit intake gesprek duurt ongeveer 30 min tot 45 min. Dit intake gesprek is gratis. tijdens het intake gesprek bespreken we jouw hulpvraag, kijken we of er een klik is (Belangrijk voor het slagen van een coaching traject is dat zowel jij als ik een goed gevoel erbij hebben) zal ik je iets over mezelf en mijn werkwijze vertellen. De 1 op 1 coaching sessies vinden plaats in Rotterdam (Noordereiland). Een coaching sessie duurt 1 uur. Een coaching sessie in combinatie met bars of stoelmassage duurt 1,5 uur.

Vaak zijn het onze gedachten, die zorgen voor een bepaald gevoel en zo ons gedrag bepalen. Vaak zijn het geen goede resultaten omdat die gedachten negatief zijn. Belemmerende overtuigingen, die we als waarheid zijn gaan zien ons tegenhouden te doen wat we het allerliefst doen. Om nieuwe resultaten te behalen zullen we iets moeten veranderen en verandering heeft tijd nodig. Wij mensen doen veel dingen op de automatische piloot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het besturen van een auto. Het eerste ritje in de auto kosten veel energie, je was gespannen, aandachtig aan het rijden, en heel erg bewust van de volgende handeling die je moest gaan doen terwijl je 10 jaar later je lippenstift even bijwerkt, nog een boterham eet en nog even heel hard mee zingt met de radio:). Je kan van alles doen en je hoeft niet meer na te denken over de handelingen die je moet doen om de auto van A naar B te krijgen.

Zo werkt het ook met gedrag. Om nieuw resultaat te behalen zullen we de vaste gewoontes moeten doorbreken en dat heeft tijd nodig en oefening. Het is als het trainen van een spier. Na 1 dag in de sportschool heb je niet de dag erna spierballen 🙂 We zullen onze mentale spieren moeten gaan trainen. Ik geef je na de sessie oefeningen mee naar huis die je dagelijks mag gaan doen. Denk hierbij aan meditatie oefeningen, affirmaties, ademhalingsoefeningen etc.

Vaak geef ik de sessies in combinatie met access bars. Even niet hard werken, maar gewoon liggen en lekker ontspannen en ontvangen. Zonder hard te werken even je hoofd leegmaken, zodat er ruimte ontstaat en er vanaf een afstand naar de gedachten/situaties die voorbij komen, gekeken kan worden. Ik vergelijk het hoofd altijd met de harde schijf van een pc. Als er teveel ongebruikte programma’s op staan loopt deze vast. De programma’s, in dit geval de belemmerende gedachten, die ons niet helpen worden gedeletet, zodat we met een leeg, vrij hoofd de sessie kunnen starten. Deze combinatie zorgt voor nog meer resultaat.

Meer weten over access bars?

Waar ik je mee kan helpen