Voorbij de angst! Leef vanuit liefde

Vaste patronen doorbreken om uiteindelijk nieuwe resultaten te behalen. Waarom blijft het toch zo moeilijk om deze vaste patronen te doorbreken? De angst voor het onbekende..
Hoe eng is het onbekende eigenlijk? Je kent alleen het oude resultaat… Vertrouw op je innerlijke stem en kies voor hetgeen wat licht voelt ook al kan je het niet verklaren en is het resultaat nieuw. Het oude vertrouwde heeft je waarschijnlijk tot nu toe niet veel opgeleverd. Dus veel valt er niet te verliezen.
Als je nieuwe resultaten wilt creëeren zal je iets anders moeten kiezen/denken dan dat je normaal zou doen.

Zoals Einstein zei:
We cannot solve our problems with te same thinking we used when we created them.

Van ons 1e tot ons 7e levensjaar zijn we geprogrammeerd. Door opvoeding, overtuigingen die we hebben meegekregen en eigen ervaringen die opgeslagen liggen in ons onderbewustzijn. Goed nieuws! Deze programmering is te resetten en te vervangen door andere, helpende overtuigingen en gedachten alleen heeft dat tijd nodig en moeten we ons bewust worden van ons gedrag.

Hieronder een korte oefening die je dagelijks kan doen.

Stap 1- wat is het resultaat in je leven waar je niet tevreden over bent?

Stap 2- welke gedachten houden jou in deze situatie. Wat is de angst waardoor je in deze situatie blijft zitten? Welke overtuigingen heb je?

Stap 3- Mooi, nu je weet hoe je het niet wilt hebben, visualiseer hoe je je leven graag zou zien. Wat is het tegenovergestelde Probeer alle overtuigingen hier los te laten. (Vb dat is niet voor mij weggelegd omdat… , of financieel is dat niet haalbaar of dat lukt mij niet enz.) Alles is mogelijk. Probeer het beeld voor jezelf uit te schrijven. En droom groot. Beter te groot dan te klein.

Stap 4- Welke kleine stap zou je vandaag al kunnen zetten naar het gewenste resultaat?

Door de visualisaties zorg je dat het verlangen groter wordt dan de angst.

#rozacoaching #coachingrotterdam #bewustwording #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #holistischcoach #lichaamsgerichtcoachen #visualisaties #nieuwekeuzes

Liefs Simone