Iedereen kent hem wel dat stemmetje in je hoofd die tegen je zegt dat je iets niet kan, die je laat opkijken naar anderen, die met een vingertje naar je wijst als je in een gesprek toch net dat andere had moeten zeggen, die tegen je zegt dat je niet de moeite waard bent enz. Veel gedachten komen voorbij.

Je innerlijke criticus is aan het woord.

Dit stemmetje beschermt je in bepaalde situaties en zorgt ervoor dat je over bepaalde zaken nadenkt en daar is niets mis mee maar de stem kan zo luid zijn dat hij je weerhoud nieuwe dingen te ondernemen en daardoor nieuwe dingen te leren. Veel mensen luisteren naar deze stem en stellen nieuwe dingen uit, durven een nieuwe stap niet te nemen of laten die collega die er zo goed in is het gesprek voeren.

Laat jij je tegen houden door angst of een belemmerende overtuiging die de innerlijke criticus teweeg brengt en waardoor je je doelen uitstel of afstel? Probeer deze stem te herkennen, op te schrijven en er bewust naar te kijken. Is het realistisch wat je jezelf wijs maak of ben je wel erg streng voor jezelf en komen hier irrationele gedachten voorbij? Zodra je de stem herken en de eerste gedachte die daarmee samen gaat opschrijf en bekijk ben je al een stap in de goede richting.

Herken jij deze stem? Ik help je om hem aan te pakken en je doelen te bereiken die soms uitgesteld worden door deze stem zodat je uit je comfort zone kan stappen. Uit je comfort zone is de plek waar je kan leren, nieuwe uitdagingen aan kan gaan, succes momenten kan ervaren en je zelfvertrouwen kan groeien.

Laat je comfort zone niet jouw gevangenis worden en meld je snel aan voor een 1 op 1 sessie, dan kunnen we samen kijken hoe we het volume van deze stem zachter kunnen zetten.

Simone Roza