Wie ben ik? Wat doe ik? Wat wil ik?
Doe je dingen vaak op dezelfde manier terwijl je eigenlijk helemaal niet blij bent met de uitkomst, welke een gevolg is van je gedrag?
Voel je je somber? Tijd om antwoorden op deze vragen eens helder te krijgen

Wie ben je? Ben je degene die je wilt zijn?

Wat doe je? Doe je de dingen die je een goed gevoel geven? Doe je soms dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt? Leef jij het leven wat je wilt leven?
Een hoop vragen.. een hoop vragen om aan jezelf te stellen.. Ze zetten je aan tot denken, ze geven inzicht. Ze laten je bewust zijn. Leef jij het leven wat jij wilt? Ben jij de schrijver van jouw boek?

Je tijd is beperkt. Verspil die niet door het leven van iemand anders te leven. Trap niet in de dogmavalstrik-leven volgens de overtuigingen van andere mensen. Laat je eigen innerlijke stem niet verdrinken in de ruis van andermans meningen. En het belangrijkste: heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weet het wat je echt wilt.

Ik stel je nogmaals de vraag: leef jij het leven wat je wilt leven? Stel dat het mogelijk is je bestaan een nieuwe invulling te geven, wat zou je dan willen doen? Durf jij je hart te volgen en je dromen waar te maken?

Stap 1
Stel jezelf bovenstaande vragen. Stel jezelf elke dag vragen. Welke vragen wil je aan jezelf stellen? Stel ze.. Ben je tevreden met het antwoord of zou je iets anders kunnen doen waardoor het antwoord op de vragen beter worden voor jou, zodat je met je hele hart kan zeggen: ja dit wil ik, hier krijg ik energie van. Als je in je lichaam voelt dat je tevreden bent met het antwoord, zit je op de goede weg om je mooiste leven te leven. Zegt je verstand dat het goed is voor je, maar je gevoel is er niet helemaal goed bij, is het verstandig hier nog eens goed naar te kijken.
Maak je de keuze die je maakt omdat angst om de hoek komt kijken of een andere negatieve emotie?

Stap 2
Waar ligt jouw focus gedurende de dag? Op hetgeen wat goed gaat en waar je dankbaar voor bent, of juist op de dingen die misgaan?
‘Alles wat je aandacht geeft groeit’ dit heb je vast wel eens gehoord. En het is waar! Waar je aandacht op gericht is, daarvan zul je meer aantrekken in je leven. Zie ook mijn blog hierover: De wet van de aantrekkingskracht.
Vaak hoor ik van cliënten: ik heb geen tijd, ik heb er het geld niet voor, ik kan dat niet enz. Overtuigingen die je hebt en die je tegenhouden. Je focust je op de negatieve kanten en daardoor zul je hier nog meer van gaan aantrekken.

 

Alles wat we zijn is het gevolg van wat we hebben gedacht

~Boeddha~

 

Stap 3
Welke acties kun je nu al gaan ondernemen om sprongen vooruit te nemen?
Schrijf ze voor jezelf op. En begin klein. 1 klein ding per dag, wat je anders zou kunnen doen, waardoor je motivatie om een nieuw stapje te zetten groter wordt. Door kleine veranderingen aan te brengen zal je sneller vooruit gaan. Wees niet te streng voor jezelf door gelijk je leven om te gooien. Je zal hierdoor sneller terug vallen in je vaste patronen en zal de teleurstelling groter zijn.

Hulp nodig bij het waarmaken van je dromen, om uit de neerwaartse spiraal te komen, tools nodig om je geluksgevoel/levensenergie terug te krijgen

Ik help je graag bij dit proces

Liefs Simone

 

Luister naar je hart, dat kent alles,

omdat het afkomstig is van de ziel

van de wereld en daar ooit naar

zal terugkeren. Waar je hart is,

is ook je schat

~Paulo Coelho, De alchemist~