Wat is geluk? Hoe word ik  gelukkig?

Deze vraag komt in de coaching sessies vaak naar voor.
Ik heb toch alles wat ik nodig heb voor een gelukkig leven? Je hebt een goede baan, een gezin, een leuk huis en een mooie auto en toch voel je dat er iets ontbreekt.. je hebt het gevoel dat je niet mag zeuren en je vecht tegen de gevoelens van ontevredenheid, somberheid, opgejaagdheid enz.
Heb je al eens goed naar de verschillende vlakken van je leven gekeken?
Pak pen en papier erbij en ga er eens rustig voor zitten..

Welk cijfer zou jij de volgende vlakken van je leven geven? De hoe word ik gelukkig checklist

• Relaties
• Financieel
• Cariere
• Ontspanning
• Spiritueel
• Gezondheid
• Emoties
• Tijd
Welk cijfer geef je elk vlak en welk cijfer zou je ervan willen maken?
Wat zou je kunnen doen om het cijfer te verhogen?
Welke stappen kun je nu al ondernemen? Welke angsten komen erbij kijken?

Misschien vind je dat je niet mag zeuren omdat je gewoon een goede baan hebt maar krijg je wel energie van hetgeen wat je doet? Gaat je vuur ervan branden? Ga je met plezier naar je werk?
Mijn client dacht ook dat ze het voor elkaar had maar eigenlijk bleek ze geen voldoening meer te halen uit haar werk. Haar passie ligt bij het koken, dat is hetgeen waar ze energie van krijgt, haar hart sneller van gaat kloppen. Ze is creatief bezig, bezig steeds weer de mooiste gerechten te bedenken. De angst om haar vertrouwde baan achter zich te laten was groot. Er kwamen angsten bij kijken die ze eerst moest overwinnen. Ze heeft de sprong genomen en staat nu elke dag vol passie in de keuken te werken en haar negatieve gevoelens zijn verdwenen. En ze is er ongelooflijk goed in want ze doet haar werk met veel passie en zet zich voor 100 procent. Ze wilt dit met heel haar hart. Wat wil jij met heel je hart?

De betekenis die je geeft aan geluk is voor ieder mens anders. De een zal bijvoorbeeld zeggen dat hij/zij een huis wil in het buitenland en veel geld op de bankrekening wenst omdat hij/zij daarmee de leuke dingen kan doen die hem/haar gelukkig maken terwijl een ander niet veel geld nodig heeft maar heel erg het geluk vind in het samen zijn met heel de familie

Wat zijn jouw wensen?
Heb je jezelf ooit de volgende vraag gesteld: stel dat je morgen wakker wordt en al je problemen zijn opgelost en alles is mogelijk… Hoe ziet jouw ideale leven er dan uit? Probeer je ideale leven zo levendig mogelijk te maken.. Wat zijn de eerste stappen die je nu al kunt ondernemen om je droom leven te bereiken? Geef je op omdat je op voorhand al weet dat het toch niet gaat lukken, je denkt dat je de middelen er niet voor heb, denkt dat het niet voor jou is weggelegd. Alles wat je wil je bereiken in het leven is mogelijk.. Probeer het beeld voor jezelf zo levendig mogelijk te maken: wat is je doel? waar ben je als je jouw doel hebt bereikt? wat voel je als je jouw doel hebt bereikt? stel je voor dat je er al bent en handel alsof je jouw doel al hebt bereikt.. waar je gedachten op gefocust zijn trek je aan in je leven.. hier meer over weten? lees mijn blog: de wet van de aantrekkingskracht.

Hulp nodig bij het bereiken van je droom leven? Samen kunnen we kijken op welk vlak er verandering aangebracht kan worden. Wil jij net als bovenstaand voorbeeld onderzoeken welke baan nu echt bij je past of heb je bijvoorbeeld last van veel negatieve gedachten, zit je tegen een burn out aan omdat momenten van spanning en ontspanning niet in balans zijn, wil je angsten overwinnen, wil je onderzoeken wat hetgeen is wat je tegen houdt. Samen gaan we kijken wat er gecreërd kan worden, hoe je uit je comfort zone kan stappen, zodat je droom leven geen droom leven blijft maar werkelijkheid word

Liefs Simone

 

Trefwoord: Hoe word ik gelukkig