Druk

Heb jij ook altijd meer te doen dan je kunt doen? Druk zijn is prima maar als je teveel op je bordje krijgt/neemt kan dit erg stressvol zijn. Dan wordt het tijd om het aan te pakken en stappen te nemen voordat je in een neerwaartse spiraal terecht komt en door de bomen het bos niet meer ziet.

Stap 1
Zorg dat er niets is wat je af kan leiden
Je hebt het vaak niet in de gaten… Je bent aan het werk en dan gaat je telefoon. Je pakt je telefoon op en voert het gesprek zodra je opgehangen hebt kijk je misschien nog even snel op facebook of je stuurt die vriend of vriendin nog even een app en voordat je het weet ben je 10 minuten verder. Herkenbaar?
Of je werkt misschien op een te drukke plek waar collega s om de haverklap je kantoor binnenvallen met vragen.
Zet je telefoon uit, ga op een plek zitten waar je ongestoord kan werken, geef aan dat je even een paar uur niet gestoord wil worden. Herinner je eraan hoe lekker het is als je taken straks gedaan zijn. Wat je nu nodig hebt is focus. Misschien werkt voor jou een koptelefoon met rustgevende muziek. Ik kan bijvoorbeeld zo slecht tegen werken in een rommelige ruimte. Ik raak afgeleid door al die spullen om me heen. Het eerste wat ik doe is zorgen dat alles opgeruimd is voordat ik ga beginnen.

Stap 2
Maak een lijst van taken die prioriteit hebben.
Welke taken zijn vandaag belangrijk en moeten vandaag af? Welke taken zouden eventueel geschrapt kunnen worden of naar een later tijdstip verplaatst kunnen worden?
Heel veel dingen die we doen op een dag hebben geen prioriteit of zouden zelfs geschrapt kunnen worden. Kijk heel kritisch naar je nieuwe takenlijst met taken die je prioriteit hebt gegeven. Staan er echt alleen nog taken die echt moeten?
Welke taak op je lijst is het allerbelangrijkst? Begin hiermee en werk zo de lijst af.

Stap 3
Maak een planning voor de taken die ook moeten maar eventueel later in de week gedaan kunnen worden en zet ze in je agenda
Zorg dat je de taken die je later kan doen in je agenda zet zodat je ze niet vergeet.

Stap 4
Zijn er misschien nog taken die je kan schrappen?
Je hebt genoeg aan je hoofd en taken die wel leuk zijn als ze gedaan zijn daar heb je niet zoveel aan.. schrap ze lekker!!

Stap 5
Kijk terug op je dag
Heb je efficiënt gewerkt? Zijn er nog momenten van afleiding geweest? Hoe voel je je?
Ben je opgelucht dat je je taken hebt afgerond?

Hulp nodig bij het omgaan met tijd? Heb je last van uitstel gedrag? Voel je je gestrest? enz

Ik help je graag verder op weg!

Liefs Simone